SISTEME DE ALARMA PENTRU SEPARATOARE DE ULEI, GRASIMI SI HIDROCARBURI

SISTEME DE ALARMA PENTRU SEPARATOARE DE ULEI, GRASIMI SI HIDROCARBURI

Uleiurile si hidrocarburile prezente in apele reziduale ridica probleme deosebite nu doar pentru sistemele de canalizare si statiile de epurare dar in mod special pentru apele de suprafata si cele subterane. Atat directivele UE cat si reglementarile aflate in vigoare (HG 188/2002/NTPA si HG 352/2005) impun introducerea de separatoare de ulei sau hidrocarburi pe circuitul apelor uzate inainte de intrarea in retelele de canalizare sau statii de epurare.

Sistemele de alarma monitorizeaza continuu grosimea stratului de grasimi/hidrocarburi sau sedimente (nisip, namol) din separator si genereaza un semnal acustic si luminos atunci cand acesta ajunge la grosimea prestabilita si separatorul trebuie golit.

Sistemele de alarma pot functiona cu o sonda, doua sau chiar trei. Senzorul de nivel pentru sedimente solide — util pentru zonele in care exista riscul umplerii cu aluviuni sau in deznisipatoare si un sensor de nivel maxim de lichid — pentru a preveni situatiile de umplere datorita infundarii conductelor de evacuare sau debite excesive in alimentare.

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right